20Σεπ

ιστορίες της Κουζίνας | Μανιταροκεφτέδες στο φούρνο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κιλό φρέσκα μανιτάρια ή κονσέρβα
350 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
250 γρ. μαργαρίνη
4 αυγά χτυπημένα
150 γρ. αλεύρι
½ ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
150 ml γάλα φρέσκο
½ κουτ. κοφτό ρίγανη ή δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένο ή ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά μέτρια ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης μέτρια ψιλοκομμένη
1 καρότο μέτριο τριμμένο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
100 ml κρέμα γάλακτος
Πιπέρι και αλάτι

Πώς να τους φτιάξετε:

Για τη λευκή σάλτσα:

Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε 100 γρ. μαργαρίνη και τη μισή ποσότητα από τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το τριμμένο καρότο. Σοτάρετέ τα ελαφρά και σβήστε με το κρασί. Αφήστε να «τραβηχτούν» τα πολλά υγρά και ρίξτε την κρέμα γάλακτος. Μαγειρέψτε μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.

Για τους μανιταροκεφτέδες:

Καθαρίστε και κόψτε τα μανιτάρια και πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ. Ρίξτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε μέσα σε αυτό τα υπόλοιπα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τα μυρωδικά, τα αυγά, το σκόρδο,  το τριμμένο γκούντα, το γάλα και σιγά σιγά προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά, μέχρι να σφίξε η ζύμη. Πλάστε τους κεφτέδες. Ρίξτε την υπόλοιπη μαργαρίνη σε ένα τηγάνι, αλευρώστε τους μανιταροκεφτέδες και τηγανίστε τους ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Βγάλτε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τοποθετήστε τους σε ένα μέτριο ταψί και περιχύνετε τους με τη σάλτσα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30′-35′ λεπτά.

Καλή απόλαυση!



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email