18Σεπ

ιστορίες της Κουζίνας | Πένες με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 6 άτομα):

4 μεγάλα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (χωρίς την πέτσα)
4 κούπες βρασμένες πένες ολικής άλεσης
220 γρ. λιαστή ντομάτα
220 γρ. κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κούπα φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1/3 κούπας γάλα light
4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν

Πώς να την φτιάξετε:

Πλένετε και κόβετε σε κόμματα το κοτόπουλο. Σε αντικολλητικό σκεύος ζεστάνετε το ελαιόλαδο και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά το κοτόπουλο. Μόλις αυτό κοκκινίσει προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε. Μετά από 1 λεπτό προσθέστε και το γάλα. Στη συνέχεια προσθέστε τις πιπεριές, τη λιαστή τομάτα, το βασιλικό και το πιπέρι. Αφήστε τα υλικά στο αντικολλητικό σκεύος για 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Περιχύστε τις πένες με τη σως λιαστής τομάτας. Σερβίρετε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες: 345 kcal
Πρωτεΐνη: 23 γρ.
Υδατάνθρακες: 20 γρ.
Λίπος: 14 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,2 γρ.



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email