25Ιούλ

φουντ Μπλόγκερ | Τα καρότα προσφέρουν πολλά και σημαντικά οφέλη!

Τα καρότα προσφέρουν πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το πιο γνωστό είναι η ενίσχυση τους στην όραση μας. Είναι μια εξαιρετική πηγή Β-καροτίνης η οποία ενισχύει και βοηθά το δέρμα να είναι υγιές. Η κατανάλωση τους βοηθά σημαντικά στην καλύτερη ανάπτυξη, την ενδυνάμωση και τη θωράκιση του οργανισμού μας. Περιέχουν φωτοχημικές ουσίες οι οποίες προσφέρουν προστασία ενάντια στις καρδιακές παθήσεις και δρουν ενάντια σε ορισμένες μορφές καρκίνου.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες καρότων. Κυρίως η πιο γνώστη είναι εκείνη με το πορτοκαλί χρώμα αλλά υπάρχουν και ποικιλίες που βγάζουν καρότα σε κόκκινο, κίτρινο, μωβ και μαύρο χρώμα. Όταν ψωνίζετε καρότα προσέξτε το χρώμα των φύλλων τους –εάν φυσικά δεν είναι κομμένο- να είναι φρέσκο, φουντωτό και καταπράσινο. Η σάρκα τους θα πρέπει να έχει έντονο χρώμα, να είναι φρέσκια, όχι «πανιασμένη» και φυσικά να έχει την έντονη χαρακτηριστική μυρωδιά του καρότου. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να καταλάβετε εάν έχουν μείνει πολύ καιρό στο οπωροπωλείο από τη στιγμή που τα έβγαλαν από το χώμα τους. Συνιστάται η διατήρηση τους στο ψυγείο σε χαμηλό ράφι καθώς η διάρκεια ζωής τους κυμαίνεται περίπου σε 2 εβδομάδες.

Προτιμήστε καρότα βιολογικής καλλιέργειας τα οποία δεν ψεκάζονται με φυτοφάρμακα και μεγαλώνουν φυσιολογικά χωρίς να παρουσιάζουν τη χαρακτηριστική διογκωμένη όψη όπως τα περισσότερα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο εμπόριο. Διαφορετικά σας προτείνουμε μια ακόμη καλύτερη λύση να δοκιμάσετε να φυτέψετε σε ένα παρτέρι ή στον κήπο σας τα δικά σας λαχανικά.