ιστορίες της Κουζίνας | Πεντανόστιμο σορμπέ καρπούζι!
Υλικά που θα χρειαστείς:
500 γρ. καρπούζι
Χυμό από ½ λεμόνι
100 ml νερό
100 γρ. καστανή ζάχαρη
Πώς να το φτιάξεις:
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού. Μόλις αυτά γίνουν σιρόπι, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια το κόβουμε σε κομμάτια και το χτυπάμε καλά στο μίξερ. Μόλις το σιρόπι κρυώσει το προσθέτουμε στο μίξερ και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. Αδειάζουμε σε μεταλλικό σκεύος (κατά προτίμηση σε σκεύος παγωτού) και το βάζουμε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε είτε σαν παγωτό σε μπολάκι για να φαγωθεί με κουτάλι, είτε σαν ρόφημα βάζοντας το σε ψηλό ποτήρι και πίνοντας το με καλαμάκι.
Καλή απόλαυση!
Social media