10Ιούλ

ιστορίες της Κουζίνας | Τονοσαλάτα με φρέσκο άνηθο!

Υλικά που θα χρειαστείς (Για 1 άτομο):

1 κονσέρβα τόνου σε νερό
1 κούπα μαρούλι ή σπανάκι
1 κούπα πράσινη σαλάτα
¼ κούπας φρεσκοκομμένος άνηθος
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά γλυκού μαγιονέζα light
1 κ.γ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. γιαούρτι 2%
1 κ.γ. μουστάρδα dijon
Αλάτι και φρεσκoτριμμένο πιπέρι

1

Πώς να την φτιάξεις:

Στράγγιξε καλά τον τόνο από το νερό του!

Για την σαλάτα:

Κόψε με τα χέρια, τα φύλλα του μαρουλιού και της πράσινης σαλάτας. Πλύνε πολύ καλά τα λαχανικά και κόψε τα σε ότι σχήμα θέλεις (κομματάκια, λωρίδες κ.λπ.). Σε ένα μπολ τα ανακατεύεις όλα μαζί, ρίξε ελαιόλαδο και αλάτι.

Για το ντρέσινγκ:

Σε ένα μπολ ανακάτευσε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Ρίξε μέσα και τον άνηθο. Ανακάτευσε καλά.
Βάλε τον τόνο πάνω από τη σαλάτα και περιχύνεις το ντρέσινγκ από πάνω. Σέρβιρε!

2

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Μερίδα: Ολόκληρη η συνταγή
Θερμίδες: 310 kcal
Πρωτεΐνη: 35 gr.
Υδατάνθρακες: 12 gr.
Λίπος: 2 gr.

 



 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email