28Ιούν

ιστορίες της Κουζίνας │ Iced tea καρπούζι με lime και μέντα!

mesa1 - iced – tea – karpouzi – juan - zoumpoulas - Food blogger - food - blogger - Evaggelia – zefkili – diatologos – diatrofologos – diaita – diatrofi – light - life
Υλικά που θα χρειαστείς
για το σιρόπι:

1 λίτρο νερό

500 gr καστανή ζάχαρη

Χυμό από 8 Lime και την φλούδα απο 5 lime

1 ματσάκι μέντα ή δυόσμο

350ml νερό και 2 φακελάκια μαύρο τσάι

Υλικά για τον χυμό καρπούζι:

2 κιλά καθαρισμένο και ξεσποριασμένο καρπούζι

mesa2 - iced – tea – karpouzi – juan - zoumpoulas - Food blogger - food - blogger - Evaggelia – zefkili – diatologos – diatrofologos – diaita – diatrofi – light - life

Πώς να το φτιάξεις:

  1. Σε ένα κατσαρόλι, βάζουμε το νερό με την ζάχαρη τον χυμό και τις φλούδες (χωρίς το άσπρο για να μην πικρίσει το σιρόπι) από τα lime και τα βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

  2. Αποσύρουμε το σιρόπι από την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε μισό μάτσο μέντα ή δυόσμο, καλύπτουμε με μεμβράνη.

Το αφήνουμε στην άκρη για μια νύχτα, ώστε να βγάλει τα αρώματα που θέλουμε!

  1. Βράζουμε το υπόλοιπο νερό, το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα φακελάκια με το μαύρο τσάι για 5′-7′ λεπτά. Στην συνέχεια το ενσωματώνουμε με το σιρόπι.

  2. Καθαρίζουμε το καρπούζι από τις φλούδες και τα τα κουκούτσια.Το βάζουμε στο μπλέντερ, το χτυπάμε και στην συνέχεια το περνάμε από σουρωτήρι με ψιλή πλέξη και με την βοήθεια μιας βοήθειας κουτάλας, το πιέζουμε να βγάλει όλους τους χυμούς.

Σουρώνουμε το σιρόπι.

  1. Σ’ ένα ποτήρι βάζουμε πάγο, ένα μέρος σιρόπι και δύο μέρη χυμό καρπούζι, γαρνίρουμε με φύλλα μέντας ή δυόσμου μία φέτα lime και σερβίρουμε. Εάν θέλουμε να δώσουμε ένταση στην γεύση προσθέτουμε λίγο ανθρακούχο νερό.

Επίσης, μπορούμε να κάνουμε μεγάλη ποσότητα να το βάλουμε σε μπουκάλια και να το διατηρήσουμε για μία εβδομάδα στο ψυγείο.

Καλή σας απόλαυση!

Ιωάννης Ζούμπουλας | Chef