24Ιούν

ιστορίες της Κουζίνας │ Πεντανόστιμες φακές με μελιτζάνες!

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 250 γρ. φακές, βρασμένες

  • 120 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε καρέ

  • 100 γρ. ελαιόλαδο

  • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

  • Ξύσμα από λεμόνι

  • 400 ml νερό

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

  • Αλάτι

 Πώς να τις φτιάξεις:

  1. Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  2. Πρόσθεσε το μισό ελαιόλαδο και σόταρε την μελιτζάνα μέχρι να μαλακώσει και να πάρει έντονο χρώμα.

  3. Απέσυρε την μελιτζάνα σε απορροφητικό χαρτί και αλάτισε.

  4. Επανέφερε το τηγάνι και ζέστανε σε μέτρια φωτιά.

  5. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ίδρωσε» το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει καλά.

  6. Αλάτισε, πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε μέχρι να «μυρίσει».

  7. Βάλε τις φακές, το νερό, το ξύσμα λεμονιού και σιγο-μαγείρεψε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά.

  8. Στο τέλος, πρόσθεσε το ελαιόλαδο και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Bonus tips: Οι φακές είναι ένα πολύ υγιεινό όσπριο, πλούσιο σε φυτικές ίνες και σε πρωτεΐνες!

Θερμίδες: 1 μερίδα (300 γρ), αποδίδουν περίπου 330 θερμίδες (Kcal).

Καλή σας όρεξη!

ZEYKILH YPOGRAFH BLOG-new



 

 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email