12Ιούν

ιστορίες της Κουζίνας | Σαλάτα με καρότα και δυόσμο!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 2 άτομα):

½ κιλό καρότα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές ρύζι
Φρέσκο δυόσμο
1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς να την φτιάξετε:

Καθαρίζετε και πλένετε τα καρότα. Τα κόβετε σε λεπτές μακρόστενες φέτες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι, ρίχνετε τα καρότα και τα ανακατεύετε για 3′. Προσθέτετε το ρύζι και χλιαρό νερό έως να καλυφθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνετε. Τα βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, για 20′ ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Ρίχνετε τη σαλάτα σε μια πιατέλα, ρίχνετε το χυμό του λεμονιού και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο δυόσμο.

Καλή απόλαυση!