07Ιούν

ιστορίες της Κουζίνας | Τάρτα με γιαούρτι και φρούτα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τη βάση:

4 φλιτζάνια δημητριακά θρυμματισμένα
2 κουταλιές ζάχαρη
1/4 φλιτζ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:

1 κουταλιά  ζελατίνα ζαχαροπλαστικής
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κεσεδάκια γιαούρτι
1 φλιτζ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος light
Φρούτα ( για το γαρνίρισμα)

Πώς να την φτιάξετε:

Βάλτε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα δημητριακά, τις 2 κ.σ. ζάχαρη, την λιωμένη μαργαρίνη και ανακατέψτε. Στρώστε το μείγμα ομοιόμορφα στον  πάτο και στα πλάγια μιας βουτυρωμένης φόρμας (23 εκ.) για τάρτα και βάλτε τη στο ψυγείο. Σε μία κατσαρόλα μετρίου μεγέθους ανακατέψτε την ζελατίνα ζαχαροπλαστικής με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέστε το ένα κεσεδάκι γιαούρτι και ανακατέψτε. Βάλτε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για 4′-5′ λεπτά ώσπου  να λιώσει η ζελατίνα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέστε και το άλλο κεσεδάκι γιαούρτι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να πήξει έτσι  ώστε να πέφτει αργά από το κουτάλι. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος ώσπου να σφίξει και ρίξτε την στο μείγμα του γιαουρτιού ανακατεύοντας ελαφρά. Απλώστε το μείγμα στη βάση της τάρτας και βάλτε την στο ψυγείο ώσπου να κρυώσει. Γαρνίρετε με φρούτα της αρεσκείας σας!

Καλή απόλαυση!



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email