04Ιούν

ιστορίες της Κουζίνας | Ομελέτα γλυκιά με μπανάνες!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 αυγά (ξεχωριστά 3 κρόκους και 2 ασπράδια)
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
2 στραγγισμένες και κομμένες ροδέλες κομπόστα ανανά
1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 κουταλιά χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές βούτυρο

Πώς να την φτιάξετε:

Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ. Επίσης, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια, ώσπου να πήξουν ελαφρώς. Ενώνουμε το περιεχόμενο των δύο μπολ, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών. Όταν η ομελέτα κάνει κρούστα από κάτω, σκορπίζουμε πάνω της τα φρούτα.Βάζουμε για μερικά δευτερόλεπτα την ομελέτα στο ζεστό γκριλ του φούρνου, ώστε να πάρει χρώμα από πάνω και να φουσκώσει, πασπαλίζουμε τη γλυκιά ομελέτα σουφλέ με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή απόλαυση!



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email