20Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας │ Πεντανόστιμα λευκά φασόλια με λάχανο!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4-6 άτομα):

500 γραμμάρια λευκά φασόλια, μέτρια
1 μικρό λάχανο
6-8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
2-3 κλωνάρια σέλινο
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
Μπούκοβο
Αλάτι

 Πώς να τα φτιάξετε:

  1. Μουλιάστε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε άφθονο νερό, που θα το αλλάξετε 1-2 φορές.
  2. Την επόμενη ημέρα, τα βράζετε χωρίς αλάτι, τα σουρώνετε όταν είναι σχεδόν έτοιμα και κρατήστε 1 φλιτζάνι από το ζωμό τους.
    Καθαρίστε και χοντροκόψτε το λάχανο, το πλένετε καλά και το αφήνετε να στραγγίξει.
  3. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το λάδι, ρίξτε το λάχανο και ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί.
  4. Σβήστε το με το χυμό λεμονιού. Προσθέστε το ζουμί των φασολιών, σκεπάστε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει καλά το λάχανο.
  5. Ρίξτε και τα φασόλια, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, το καρότο, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσουν για 10-15 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν τα φασόλια και να δέσει το ζουμί τους.
  6. Σερβίρετε με χοντροκομμένο σέλινο και πασπαλίστε με το μπούκοβο!

Bonus tip: Στο μούλιασμα προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα, θα γίνουν πιο βραστερά!

Θερμίδες: Μία μερίδα φασόλια με λάχανο αποδίδουν 410 θερμίδες (Kcal).



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email