08Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Mini muffins με τζίντζερ και σταφίδες!

Υλικά που θα χρειαστείς (για περίπου 7-8 muffins):

1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής αλέσεως
120 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 κ.γ. μπέικιν παουντερ
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2  αυγά
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.σ. σταφίδες
1 μικρό κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
Βανίλια για άρωμα

Για το γλάσο λεμονιού:

2 κ.σ. χυμό λεμόνι
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Πώς να τα φτιάξεις:

Σε ένα μπλέντερ χτύπα τα δημητριακά μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάς όλα τα υλικά μαζί και βάζεις το μείγμα σε φορμάκια για muffin. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15′ λεπτά. Ανακάτεψε τον χυμό λεμόνι με την άχνη μέχρι να γίνει ένα γλάσο. Σέρβιρε τα muffins με μια κουταλιά από το γλάσο.

Καλή απόλαυση!



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email