06Μαΐ

φουντ Μπλόγκερ │ Παστουρμάς… ένα από τα γνωστά παστά κρέατα!

Ο παστουρμάς είναι ένα από τα γνωστά παστά κρέατα της Ανατολής. Φτιάχνεται από κρέας καμήλας αλλά τα τελευταία χρόνια φτιάχνεται και από κομμάτια βοδινού κρέατος. Για να παρασκευαστεί απαιτείται μία ειδική επεξεργασία, που περιλαμβάνει αλάτισμα, συμπίεση, ωρίμανση και επάλειψη με ένα μείγμα μπαχαρικών που ονομάζεται τσιμένι (τριγωνέλλα) και είναι αυτό που δίνει στον παστουρμά το χαρακτηριστικό του άρωμα.

Ο παστουρμάς τρώγεται σκέτος σαν μεζές, σε πίτες ή σε ομελέτες, συνοδευόμενος από ένα ποτήρι άσπρο αρωματικό κρασί.

Τα 100 γραμμάρια παστουρμά αποδίδουν περίπου 350 θερμίδες (Kcals) και περιεκτικότητα σε λίπος 30%.



 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email