03Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι!

Υλικά που θα χρειαστείς (για 4 άτομα):

400 gr λευκό ρύζι
1 πιπεριά κόκκινη
1 μικρό λάχανο (περίπου 300 gr)
2 μεσαία κόκκινα κρεμμύδια
400 gr στήθος κοτόπουλου
4 κουταλιές βούτυρο
1-2 κουταλιές κόκκινη πάστα κάρυ
200 ml γάλα καρύδας
150 gr βλαστούς από φασολάκια

Πώς να το φτιάξεις:

  1. Βράζετε το ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζετε το ρύζι. Ψιλοκόβετε την πιπεριά, το λάχανο και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Στην συνέχεια κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
  2. Στο μεταξύ, ρίχνετε σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι το βούτυρο. Μετά προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε. Τηγανίζετε για 4′ λεπτά.
  3. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές και ανακατεύετε. Τηγανίζετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε το λάχανο και ανακατεύετε για 3 λεπτά ακόμη.
  4. Ρίχνετε την κόκκινη πάστα κάρυ, 50 ml ζεστό νερό και το γάλα καρύδας.
  5. Αφήνετε να βράσουν, και στη συνέχεια προσθέτετε τους βλαστούς από φασολάκια.
  6. Μοιράζετε το ρύζι σε 4 ζεστά πιάτα. Απλώνετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με τα λαχανικά κάρυ πάνω στο ρύζι. Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά βερίκοκο μαρμελάδα ή σιρόπι τζίντζερ για να δώσετε στο πιάτο σας μια νόστιμη γλυκιά γεύση.

Θερμίδες: 1 μερίδα Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι αποδίδει 540 θερμίδες (Kcal).

Καλή σας όρεξη!



 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email