20Μαρ

ιστορίες της Κουζίνας │ Πεντανόστιμη ταχινόσουπα με πλιγούρι!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

7-8 κουταλιές σούπας ταχίνι
1 φλιτζάνι πλιγούρι
2 λεμόνια
1 καρότο
1 ξερή πιπεριά καυτερή
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
Αλάτι
10 φλιτζάνια νερό
Πάπρικα ή μπούκοβο

Πώς να την φτιάξετε:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό μαζί με το πλιγούρι και την καυτερή πιπεριά ολόκληρη. Ανακατεύουμε και το βάζουμε να βράσει. Συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στο ρεντέ. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν.  Μετά από 10 λεπτά, βάζουμε το ταχίνι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε ζωμό από την κατσαρόλα μαζί με πλιγούρι και ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Σερβίρουμε τη σούπα μας καυτή και την πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα ή μπούκοβο.

Διατροφικές πληροφορίες για το ταχίνι: Λόγω των ιδιοτήτων που περιέχει το ταχίνι, έχει χαρακτηριστεί ως υπέρ-τροφή (super food).Στην κατηγορία αυτή ανήκει το ταχίνι, που προέρχεται από 100% αλεσμένο σουσάμι και που αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρεί όλα τα ευεργετικά συστατικά του πολύτιμου αυτού σπόρου. Χάρη στη σύστασή του και στα πλαίσια ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, μπορεί να συμβάλλει στην πρόσληψη πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ασβεστίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, φωσφόρου και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Πρόκειται για μια τροφή, όσων θέλουν να προλάβουν την οστεοπόρωση, να προστατεύσουν την καρδιά, να ενισχύσουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και γενικότερα, να οχυρώσουν τον οργανισμό!

Θερμίδες συνταγής: 1 μπολ αποδίδει 170 θερμίδες (Kcal)

Καλή σας όρεξη!



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email