05Μαρ

ιστορίες της Κουζίνας | Μύδια αχνιστά σβησμένα με λευκό κρασί!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κιλό μύδια
2 μέτρια κρεμμύδια
2 κλωνάρια σέλερι
3 σκελίδες σκόρδο
400 ml λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πώς να τα φτιάξετε:

Πλένουμε προσεχτικά τα μύδια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Αν κάποια είναι ανοιχτά και δεν κλείνουν, τα πετάμε. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε καθώς και το σέλερι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το σέλερι και τα μύδια και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8 λεπτά περίπου, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα ή σε μεγάλη πιατέλα.

θερμίδες: 1 μερίδα μύδια αχνιστά αποδίδουν 200 θερμίδες (Kcal).

Καλή σας όρεξη!



 

 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email