05Φεβ

ιστορίες της Κουζίνας │ Χοιρινές μπριζόλες με μυρωδικά!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 χοιρινές μπριζόλες (λαιμού ή με κόκαλο)

Για το μαρινάρισμα:

2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κ.γ. φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα ή ξερά, τριμμένα
2 κ.γ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα ή ξερά, τριμμένα
3 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
1 κ.σ. μουστάρδα

 Πώς να τις φτιάξετε:

Αρχικά, φτιάξτε την μαρινάδα. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύστε καλά. Τοποθετήστε, στο μπολ με την μαρινάδα τις μπριζόλες και αφήστε τες στο ψυγείο να μαριναριστούν, για τουλάχιστον 5 ώρες! Στραγγίστε και ψήστε τις μπριζόλες στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα, για 10Ꞌ-12Ꞌ λεπτά από κάθε πλευρά.

Bonus tip: Μην ψήνετε το κρέας σας, σε υψηλές θερμοκρασίες καθώς με τον τρόπο αυτό θα ξεραθεί σύντομα!

Θερμίδες: 1 μπριζόλα(130 gr) χοιρινή με κόκκαλο, αποδίδει 350 θερμίδες (Kcal).

Καλή σας όρεξη!



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email