31Ιαν

ιστορίες της Κουζίνας │ Πεντανόστημα ζυμαρικά πένες με τόνο!

Υλικά θα χρειαστείτε:

250 gr ζυμαρικά πένες
120 gr τόνο (σε νερό)
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Δυόσμο
Φύλλα από φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτάλι ρίγανη  & 1 κουτάλι θυμάρι
1 κουτάλι μουστάρδα

 Πώς να τις φτιάξετε:

Κόψτε σε λεπτές λωρίδες τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ψιλοκόψτε και τον δυόσμο και ξεχωρίστε τα φυλλαράκια από τον βασιλικό. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για τρία λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, με μία ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια προσθέστε τον δυόσμο, τον βασιλικό, τη ρίγανη και το θυμάρι. Έπειτα από ένα λεπτό προσθέστε τον τόνο και τη μουστάρδα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο, για περισσότερο άρωμα!

Πριν σωθούν όλα τα υγρά από το τηγάνι σβήστε το φαγητό με λίγο λευκό κρασί και αφήστε το να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Εν τω μεταξύ, αφού έχετε βράσει τα ζυμαρικά και τα έχετε αλατίσει ελαφρά, τα προσθέτετε στο μίγμα ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Το πιάτο σερβίρεται ζεστό! Γαρνίρετε το πιάτο με μισό κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δυόσμο και βασιλικό!

Bonus Tip: Αρκετό νερό και συχνό ανακάτεμα είναι το μυστικό για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά! Κάποιοι ισχυρίζονται, πως πρέπει να ρίξεις λάδι στο νερό! Αυτό είναι λάθος, καθώς με αυτό τον τρόπο θα εμποδίσεις τη σάλτσα να “κολλήσει” στα ζυμαρικά!

 Θερμίδες: 1 μερίδα αποδίδει 375 θερμίδες (Kcal).

Καλή σας όρεξη!



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email