17Ιαν

ιστορίες της Κουζίνας │ Ομελέτα φούρνου με σπανάκι και μανιτάρια!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

300 γρ. φύλλα σπανακιού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. άνηθο
500 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
8 αυγά
50 ml γάλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Πώς να την φτιάξετε:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να σωθούν τα υγρά του. Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε εκεί μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο σκεύος και μόλις κάψει πάρα πολύ καλά ρίχνουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για 5′ – 6′ λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα μεταφέρουμε και αυτά στο σουρωτήρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι ένα μέτριο ταψάκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, τον άνηθο, τα τυριά και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αδειάζουμε το όλον στο ταψάκι. Στρώνουμε λίγο την επιφάνεια με ένα κουτάλι και φουρνίζουμε το ταψί. Ψήνουμε για περίπου 20′ – 25′ λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει η ομελέτα.

Καλή όρεξη!



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email