08Ιαν

ιστορίες της Κουζίνας │ Σουβλάκι γαρίδας με σάλτσα λεμονιού!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 6 σουβλάκια):

24 γαρίδες (μεγέθους Νο3) καθαρισμένες, με το κεφάλι και την ουρά

Ελαιόλαδο 

2 λεμόνια, θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα τους

3 – 4 χρωματιστές πιπεριές

1 – 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ

1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Πώς να τα φτιάξετε: Βάλτε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και προσθέστε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών. Αραιώστε το κορν φλάουρ, σε 1 ½ κουτάλι σούπας νερό, προσθέτετε το στο σκεύος και συνεχίστε να μαγειρεύετε για 3Ꞌ έως 5Ꞌ λεπτά, έως ότου δέσει η σάλτσα.Παράλληλα καθαρίστε τις γαρίδες από το κέλυφος και κρατήστε το κεφάλι και την ουρά τους. Χαράξτε τη ράχη τους, με μία οδοντογλυφίδα και αφαιρέστε το έντερο τους. Μαρινάρετε τις καθαρισμένες γαρίδες, για 10 λεπτά σε λίγο χυμό λεμονιού. Περάστε εναλλάξ, στο κάθε σουβλάκι, 4 γαρίδες διπλωμένες και 3 κομμάτια πιπεριά. Αλατοπιπερώστε και ψήστε τα σουβλάκια στο γκριλ. Σερβίρετε τα σουβλάκια σε δίσκο, περιχύστε την σάλτσα  λεμονιού και γαρνίρετε με άνηθο!

Bonus tip: Για πιο δυνατή γεύση, μαρινάρετε τις γαρίδες από το προηγούμενο βράδυ και μην τις παραψήσετε, διότι θα σκληρύνουν!

θερμίδες: 1 σουβλάκι αποδίδει 80θερμίδες (Kcal).

Καλή σας όρεξη!



 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email