04Ιαν

ημερολόγιο Διατροφής | New Years Resolution! Say Hello to Goodbye!

Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας υποδεχτούμε το νέο! Με την είσοδο της νέας χρονιάς, είναι σύνηθες να παίρνουμε κάποιες «καθιερωμένες» αποφάσεις, επιδιώκοντας πάντα, να αλλάξουμε την ζωή μας, ως προ το καλύτερο! Θέτουμε νέους στόχους, που θα μας βελτιώσουν και θα μας «μεταμορφώσουν» στην καλύτερη «εκδοχή» του εαυτού μας!

  • Κομμένο το junk food!

Ναι, δεν αντιλέγω, έχω παραπέσει και εγώ στην κουζίνα του πρόχειρου φαγητού, (όχι όμως για πολύ) διότι σαν επιστήμονας της υγείας, γνωρίζω ακριβώς τι σημαίνει junk food και ποιες είναι οι επιπτώσεις του στον ανθρώπινο οργανισμό. Κακά  τα ψέματα «είμαστε ότι τρώμε», επομένως αν θέλουμε να νιώθουμε καλά, να φαινόμαστε υγιείς, πρέπει να εντάξουμε στο ημερήσιο πρόγραμμα της διατροφής μας, τροφές που μας παρέχουν καλά θρεπτικά συστατικά.

  • Σήκω από τον καναπέ σου!

Πόσες φορές είναι η αλήθεια είπες στον εαυτό σου, ότι από αύριο θα γραφτείς στο γυμναστήριο και όταν ερχόταν η στιγμή, πάντα κάτι συνέβαινε και το ακύρωνες. Ε, ναι λοιπόν ήρθε η στιγμή να κάνεις πράξη την συστηματική άσκηση, που θα μεταμορφώσει το σώμα σας, ώστε να είσαι υγιής, fit ακόμα και η στάση του σώματος σου θα είναι καλύτερη.

  • Απομάκρυνε τα “vampire” από γύρω σου!!! (Εδώ έβαλα 3 θαυμαστικά, το’πιασες έτσι);

Μπορεί να είναι ο κολλητός σου, ένας συνάδελφος, ο αγαπημένος. Οι άνθρωποι-βαμπίρ έχουν τον τρόπο να απομυζούν την ενέργεια σου, να μιλούν για τα δικά τους προβλήματα χωρίς να ενδιαφέρονται για τα δικά σου, να είναι εγωκεντρικοί. Και επειδή η ζωή…είναι στιγμές, καλό είναι να επιλέγουμε γύρω μας, ανθρώπους θετικούς, χαμογελαστούς, αισιόδοξους, δοτικούς, ανθρώπους που μας κάνουν να χαμογελάμε και να αισθανόμαστε  καλύτερα και όχι χειρότερα.

  • Άρχισε να θαυμάζεις και σταμάτα να ζηλεύεις!

Ευτυχώς που γεννήθηκα στο τέλος μιας εποχής, που οι άνθρωποι γύρω μου, έλεγαν μία καλή κουβέντα για τον συνάνθρωπό τους, χαιρόντουσαν με την χαρά του άλλου και γενικότερα ήταν πιο ανοιχτοί και εκδηλωτικοί προς τους άλλους. Και επειδή, δεν θέλω να μείνω στο τι συμβαίνει σήμερα, θα ήθελα να σας προτείνω ότι δεν είναι κακό να λέτε μία καλή και θετική  κουβέντα για τους ανθρώπους γύρω σας, που προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό  για να βελτιώσουν είτε την  δική τους  ζωή ή να κάνουν κάτι καλό για το κοινωνικό σύνολο.

  • Το τέλος της αναβλητικότητας

Ο Μαρκ Τουέιν έχει πει “μην αναβάλλεις γι αύριο, ότι μπορείς να κάνεις σήμερα”. Είμαι σίγουρη, πως πολλοί από εσάς έχετε συχνά χρησιμοποιήσει στο λεξιλόγιο σας την λέξη αύριο, αναβάλλοντας πράγματα που πρέπει να κάνετε ή να πείτε. Φέτος, προσπαθήστε αυτό να το αλλάξετε διότι υπάρχουν φορές στην ζωή μας που θέλουμε να εκφράσουμε σε κάποιον την αγάπη μας  ή να του δείξουμε το ενδιαφέρον μας και το αναβάλλουμε πιστεύοντας ότι θα μας δοθεί και δεύτερη ευκαιρία. Τις περισσότερες φορές όμως,  ίσως δεν υπάρχει δεύτερη  ευκαιρία!!!

Όλα αυτά που σου γράφω, εγώ, θα τα κάνω πράξη το νέο έτος, αγκαλιά με όλους όσους αγαπώ! Θα εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην οικογένεια μου, στους φίλους και συνεργάτες μου και δεν θα ξεχάσω να λέω καθημερινά, ευχαριστώ!!! Για όλα όσα έχω και για όλα όσα θα έρθουν!!!

Καλή & Δημιουργική Χρονιά!!!