27Δεκ

ιστορίες της Κουζίνας │ Κριθαρότο με σπανάκι και φέτα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. βούτυρο
600 ml ζωμό λαχανικών
250 γρ. κριθαράκι χοντρό
150 γρ. φέτα
300 γρ. σπανάκι
1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

 Πώς να το φτιάξετε:

Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια θερμοκρασία για τουλάχιστον 8′ λεπτά το κρεμμύδι. Παράλληλα, ζεσταίνουμε τον ζωμό. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1′-2′ λεπτά χωρίς να αφήσουμε να πάρει «χρώμα». Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό βράζουμε για 2′ λεπτά το σπανάκι που έχουμε πλύνει και καθαρίσει από πριν. Μόλις μαλακώσει, σουρώνουμε και στύβουμε με τα χέρια πολύ καλά, για να φύγουν τα επιπλέον νερά που έχει. Αφήνουμε στην άκρη. Διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία, ρίχνουμε αρκετό ζωμό στο κριθαρότο, ώστε να το καλύψει και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μία κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι που το κριθαρότο να είναι έτοιμο (σε περίπου 12′ λεπτά). Μόλις το κριθαρότο είναι έτοιμο, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, το σπανάκι, τη φέτα, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, αφήνουμε το κριθαρότο για 1′ λεπτό να «ξεκουραστεί».

Σερβίρουμε αμέσως και τρίβουμε ακόμα λίγο πιπέρι από πάνω!

Καλή όρεξη!



 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email