20Δεκ

ιστορίες της Κουζίνας | Πεντανόστιμες δίπλες χωρίς ζάχαρη!

Υλικά που θα χρειαστείς (για περίπου 15 τεμάχια):

Για τη ζύμη:

200 γρ. αλεύρι

2 αυγά,

400 ml γάλα 2%,

1 κ.γ μαγειρική σόδα

Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

9 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:

2/3 κούπας μέλι

2–3 ποτήρια νερό

1 ξυλάκι κανέλα

Για την γαρνιτούρα:

1 κούπα καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

Λίγη κανέλα σε σκόνη

Πώς να τις φτιάξεις:

Άνοιγε την ζύμη σε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορείς. Το κόβεις σε λωρίδες με 4 εκ. πλάτος και 15 εκ. μήκος. Περνάς τη μία άκρη κάθε λωρίδας ανάμεσα στα δόντια ενός πιρουνιού και την στερεώνεις τυλίγοντάς την λίγο γύρω από το πιρούνι. Με το άλλο χέρι κρατάς την άλλη άκρη της λωρίδας. Βουτάς το πιρούνι μαζί με τη ζύμη μέσα σε καυτό λάδι και περιστρέφοντάς το τυλίγεις την υπόλοιπη λωρίδα λίγη-λίγη, καθώς θα ψήνεται, γύρω από το πιρούνι.Τοποθετείς τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το λάδι τους. Ρίξε σε βαθιά κατσαρόλα το μέλι με το νερό να βράσει, αφαιρείς τον αφρό και ρίξε μέσα τις δίπλες αφήνοντάς τες να βράσουν λίγα λεπτά. Τις βγάζεις από το μέλι και τις πασπαλίζεις με τα καρύδια και την κανέλα που έχεις ανακατέψει προηγουμένως.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!



 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email