12Δεκ

ιστορίες της Κουζίνας │ Πεντανόστιμα κεφτεδάκια τόνου!

Υλικά που θα χρειαστείς:

3 πατάτες βρασμένες

2 κονσέρβες τόνου σε νερό

1 φλ. καλαμπόκι

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

1 αυγό

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Αλεύρι

Ηλιέλαιο

Για τη σως:

1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 σπιτικός ζωμός λαχανικών

Πώς να τα φτιάξεις:

Λιώνουμε τις πατάτες, προσθέτουμε τον τόνο, το καλαμπόκι, το αυγό, τα κρεμμυδάκια και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά και εάν χρειάζεται προσθέτουμε την φρυγανιά αρχικά τη μισή και αν χρειάζεται όλη. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα κυλάμε σε αλεύρι και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον σπιτικό ζωμό και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σως.

Καλή όρεξη!



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email