10Οκτ

ιστορίες της Κουζίνας │ Κοτόσουπα αυγολέμονο νόστιμη σαν της γιαγιάς!

Υλικά που θα χρειαστείς:

1 κοτόπουλο
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλινο
1 κλωνάρι θυμάρι
3 αυγά
3 λεμόνια
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι

Πώς να την φτιάξεις:

Πλύνε καλά το κοτόπουλο και τρίψτο με το μισό λεμόνι. Στη συνέχεια, ρίξε το σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε τα λαχανικά, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο καθώς και νερό, μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Τα βράζεις όλα μαζί για 45Ꞌ λεπτά. Δοκίμασε το κοτόπουλο με ένα πιρούνι και εφόσον έχει βράσει το βγάζεις από την κατσαρόλα. Πέρασε το ζωμό από το σουρωτήρι και βάλε τον ξανά στη κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίξε το ρύζι. Βράσε την σούπα για 15Ꞌ λεπτά και βγάλε την από τη φωτιά. Χτύπησε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών, προσθέτοντας λίγο-λίγο το ζωμό της σούπας. Ρίξε το αβγολέμονο στη σούπα κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα.

Bonus tip: Τα λεμόνια και τα αυγά θα πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, δηλαδή να έχουν μείνει εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 2 ώρες!

Θερμίδες: 1 μερίδα κοτόσουπα αυγολέμονο, αποδίδει 320 θερμίδες (Kcal).

Καλή όρεξη!



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email