04Οκτ

ημερολόγιο Διατροφής | Τα φρούτα, λαχανικά και ψάρια του Οκτωβρίου!

Ο κάθε μήνας ετοιμάζει τα δικά του φρούτα και λαχανικά… ας θυμηθούμε, παλιότερα, δεν καταναλώναμε για παράδειγμα τις φράουλες το χειμώνα γιατί απλά δεν υπήρχαν, δεν ήταν η εποχή τους! Με τα θερμοκήπια και τα πάσης φύσεως αλλοδαπά προϊόντα της αγοράς, καταναλώνουμε δυσμεγέθη φρούτα και λαχανικά γεμάτα λιπάσματα και άλλα συστατικά, που δεν τα βάζει ο ανθρώπινος νους.

Γι’ αυτό επέλεξε να καταναλώνεις μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι της εποχής τους. Απέφυγε να αγοράζεις προϊόντα που είναι αμφιβόλου προελεύσεως και ποιότητας. Προτίμησε να καταναλώνεις πολλά οπωροκηπευτικά που βρίσκονται σε αφθονία στην Ελληνική γη.

Επέλεξε.. και εποχιακά ψάρια! Ναι… και τα ψάρια έχουν εποχές!

Τον Οκτώβριο επιλέγουμε να τρώμε φρέσκα:

Φρούτα: Αχλάδια, ακτινίδια, κυδώνια, λωτοί, μήλα, ρόδια και σταφύλια.

Λαχανικά: Αγγούρια, αντίδι, άνηθος, βλίτα, κολοκυθάκια, καρότο, κολοκύθα, κουνουπίδι, λάχανο, μαϊντανός, μαρούλι, μάραθος, μελιτζάνες, μπρόκολο, ντομάτες, παντζάρι, πιπεριές, πράσο, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινα, σέσκουλα, σπανάκι, φασολάκια και φινόκιο.

Ψάρια: Τσιπούρες, σαργοί, χταπόδια, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, παλαμίδα, κοκάλια και συναγρίδα.



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email