21Σεπ

ιστορίες της Κουζίνας │ Ζυμαρικά με κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τα κεφτεδάκια:

  • 500 γρ. κιμά μοσχάρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανό
  • Αυγά
  • Ψωμί ή φρυγανιά
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά linguine ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας

Για τη σάλτσα:

  • Φρέσκια σάλτσα ντομάτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Πως να φτιάξετε την συνταγή:

Βάλτε τον κιμά σε ένα μπολ μαζί με τα αυγά, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το μπαγιάτικο ψωμί. Αφού ανακατέψετε καλά τα υλικά, πλάστε τα κεφτεδάκια και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με το καυτό λάδι. Τα τσιγαρίζετε για λίγο. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε και αυτό, ώσπου να προσθέσετε τη σάλτσα ντομάτας. Μαγειρέψτε μέχρι το κρέας να έχει ψηθεί και η σάλτσα να έχει πάρει βράση. Τέλος, βράστε νερό και ετοιμάστε τα ζυμαρικά, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρετε προσθέτοντας τυρί στην κορυφή του πιάτου σας!

Καλή όρεξη!



 

 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email