05Σεπ

ιστορίες της Κουζίνας │ Κροκέτες μπακαλιάρου: Νόστιμες & θρεπτικές!

Μερικές φορές το «καμουφλάζ» είναι απαραίτητο, ειδικά όταν πρόκειται για τροφές που στην αρχική τους μορφή, δεν είναι και τόσο δημοφιλείς (ιδιαίτερα στα παιδιά), αλλά πρέπει για πολλούς λόγους να ενταχθούν στην διατροφή μας!

Για τον λόγο αυτό, σε αυτές τις κροκέτες μπακαλιάρου, δίνω μια «παιχνιδιάρικη» μορφή, ώστε ο ουρανίσκος να «απογειωθεί» και τα πιρούνια να αρπάξουν «φωτιά»!!!

Το ψάρι (είναι γνωστό) ότι αποτελεί ιδανική τροφή για τα παιδιά, καθώς περιέχει πολύτιμα συστατικά για την σωστή ανάπτυξή τους! Οι κροκέτες ψαριού θα «πείσουν» ακόμα και τα πιο δύσπιστα να τις επιλέξουν!

Φτιάξε την συνταγή και το αποτέλεσμα θα δικαιώσει την προσπάθεια σου στην κουζίνα, αλλά και θα αποζημιώσει γευστικά όλη την οικογένεια!

Σημείωση: Τον Σεπτέμβριο, ο πελαγίσιος μπακάλιαρος είναι ολόφρεσκος! Βρίσκεται δηλαδή στην εποχή του! Ναι, και τα ψάρια έχουν την εποχή τους!

Ας δούμε, τι υλικά θα χρειαστείς και πώς να τις φτιάξεις!

Υλικά που θα χρειαστείς:

1 κούπα αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
1 τριμμένη φρυγανιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
600 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου (σε λωρίδες πάχους 3 εκατοστών)
Λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα και ράντισμα, και λίγη πάπρικα

Πώς να τις φτιάξεις:

Ρίξε σε ένα μπολ το αλεύρι και σε ένα άλλο μπολ τα χτυπημένα αβγά. Σε ένα ρηχό μπολ, βάλε την φρυγανιά, το αλατοπίπερο και την πάπρικα. Πέρνα τα κομμάτια του ψαριού, πρώτα από το αλεύρι στη συνέχεια από τα αβγά και τέλος τα κυλάς στη φρυγανιά. Τα τοποθετείς σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί ή με λαδόκολλα. Τα ραντίζεις με λίγο λάδι από πάνω και ψήνεις στους 200° βαθμούς για 10′ με 12′ λεπτά ή μέχρι να ξεκολλάει η κρούστα τους εύκολα, με ένα πιρούνι.

Bonus Tip: Για να είναι πιο τραγανά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την τριμμένη φρυγανιά με θρυμματισμένα κορν φλέικς.

Θερμίδες: 1 τεμάχιο ψαροκροκέτα αποδίδει περίπου 180 θερμίδες (Kcal).

Καλή σας όρεξη!
ZEYKILH YPOGRAFH BLOG-new



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email