23Ιούλ

το Εξπρές του Διαιτολογίου │ Παντζάρι: η «υπογραφή» του καλοκαιριού!

1

Είναι ένα από τα πιο γλυκά λαχανικά και η περιεκτικότητά του σε σάκχαρα, ξεπερνά αυτή του καρότου και του καλαμποκιού. Είναι γνωστά από την αρχαιότητα για την υψηλή διατροφική τους αξία!

2

Επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τα παντζάρια, έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωσή τους, είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας.

3

Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά, όπως η βετανίνη και η βουλγαξανθίνη (το αντιοξειδωτικό που δίνει στα παντζάρια το βαθύ κόκκινο χρώμα τους). Ως εκ τούτου, τα παντζάρια μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό απέναντι σε αρκετές ασθένειες!



 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email