18Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Σαλάτα Μεσογείου με Quinoa!

Σήμερα, σου προτείνω να φτιάξεις μια νόστιμη και πολύ θρεπτική σαλάτα με κινόα! Οι περισσότεροι δεν την γνωρίζουν και δεν την έχουν εντάξει στις διατροφικές τους επιλογές!

1

Να, μια καλή ευκαιρία για να την γνωρίσεις! Εγώ θα κάνω ένα πρόλογο, για να σπάσω τον «πάγο» και να πάρεις μια «γεύση», μετά… κάνε εσύ το πρώτο βήμα, οι συστάσεις δικές σου!

Κινόα (quinoa) λοιπόν…με λίγα λόγια, υπερτροφή, υψηλής διατροφικής αξίας και χωρίς γλουτένη!

2

«Χρυσή τροφή», την αποκαλούν οι λαοί της Λατινικής Αμερικής. Τελευταία, έγινε πιο «δημοφιλής» με την ανάπτυξη των βιολογικών προϊόντων!

Ο μικροσκοπικός αποξηραμένος καρπός της, έχει περισσότερη πρωτεΐνη από το σιτάρι, Ω3 λιπαρά, κάλιο, σίδηρο, αμινοξέα, είναι καλή πηγή φυτικών ινών, φωσφόρου και μαγνησίου.

3

Ας δούμε… τα υλικά και πως να την φτιάξεις! Μεταξύ μας…είναι πανεύκολη!

4

Υλικά που θα χρειαστείς για 6 άτομα (μερίδα 1/2 φλυτζανιού):

2 φλυτζάνια τσαγιού χυμό σταφυλιού
1 φλυτζάνι τσαγιού κινόα
60γρ. τυρί φέτα
1 χούφτα ψημένα καρύδια, χοντροκομμένα
8 τμχ ελιές, ψιλοκομμένες
1 φλυτζάνι βρασμένα ρεβίθια, (αφαίρεσε τον φλοιό)
Χυμό από ένα λεμόνι
1/4 φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (και για γαρνίρισμα)

Πώς να την φτιάξεις:

1. Μαγείρεψε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αντικατέστησε το νερό με χυμό σταφυλιού.

2. Μετέφερε την μαγειρεμένη κινόα σε ένα μεγάλο μπολ.

3. Πρόσθεσε το τυρί, τους ξηρούς καρπούς, τις ελιές και τα ρεβίθια.

4. Ανακάτεψε απαλά και πρόσθεσε το χυμό από το λεμόνι και τον μαϊντανό (κράτησε λίγο μαϊντανό για γαρνίρισμα στο τέλος).

5. Στο σερβίρισμα, πρόσθεσε τον υπόλοιπο μαϊντανό. Σέρβιρε το ζεστό!

Καλή όρεξη!

Θερμίδες: 1 μερίδα (περίπου 1/2 φλυτζάνι) αποδίδει 240 θερμίδες (Kcal).

ZEYKILH YPOGRAFH BLOG-new



 

 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email