16Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας │ Ριζότο με ντομάτες και μοτσαρέλα!

Υλικά που θα χρειαστείς (για 4 άτομα):

1,5 λίτρο ζωμό κρέατος ή λαχανικών

120 γρ. βούτυρο

400 γρ. ρύζι για ριζότο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γρ. τυρί μοτσαρέλα (βουβαλίσια)

1 ποτήρι λευκό κρασί

5 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

200 γρ. λιαστές ντομάτες

80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Πώς να το φτιάξεις:

Σε μια κατσαρόλα, βάλε το ζωμό να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Όταν είναι έτοιμος, μην τον βγάλεις από το μάτι, για να διατηρείται ζεστός. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώσε το βούτυρο και ρίξε το κρεμμύδι να σοταριστεί για 10′ λεπτά περίπου. Πρόσθεσε το ρύζι και να ανακάτευε μέχρι να αναμειχθεί καλά με το βούτυρο και να γίνει διάφανο. Ρίξε το κρασί και ανακάτευε μέχρι να εξατμιστεί. Πρόσθεσε το ζεστό ζωμό με μια κουτάλα, σταδιακά, ενώ ανακατεύεις συνεχώς. Πρόσεξε, ώστε να μη στεγνώσει καθόλου το ρύζι. Συνέχισε να ανακατεύεις και να προσθέτεις το ζωμό για περίπου 20′ λεπτά. Ρίξε λίγο αλάτι, τρίψε το πιπέρι και αν χρειάζεται, ρίξε με λίγο ακόμη ζωμό, για να γίνει κρεμώδες. Από πάνω, ρίξε την μοτσαρέλα, σε κομμάτια, και το βασιλικό. Σκέπασε την κατσαρόλα για να λιώσει το τυρί και να αναμειχθεί όμορφα με τα υπόλοιπα υλικά. Σέρβιρε το ριζότο, βάζοντας σε κάθε πιάτο μερικές λιαστές ντομάτες και πασπάλισε με παρμεζάνα.

Θερμίδες: 1 μερίδα ριζότο με ντομάτες, μοτσαρέλα και βασιλικό, αποδίδει 680 θερμίδες (Kcal).

Καλή όρεξη!



 

 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email