30Ιαν

ιστορίες της Κουζίνας │ Πεντανόστιμα ρεβίθια με κιμά!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Μισό κιλό ρεβίθια
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
1 καρότο τριμμένο
μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
400 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
1/3 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιππέρι

Πώς να τα φτιάξετε:

Από την προηγούμενη ημέρα, μουσκέψτε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό και προσθέστε 1 κουταλιά σόδα. Την επομένη ημέρα, στραγγίξτε τα και ξεπλύντε τα, πολύ καλά. Σοτάρετε τον κιμά για 5-6 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τριμμένο καρότο και αφήστε να μαραθούν για 4Ꞌ-5Ꞌ λεπτά. Σβήστε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέστε, τα ρεβίθια, τις ντομάτες, το φύλλο δάφνης και το νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Αφήστε τα να σιγοβράσουν, σκεπασμένα, μέχρι να χυλώσουν τα ρεβίθια και να μείνει το φαγητό σχεδόν μόνο με το λάδι του. Τέλος, προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήστε να πάρει μια βράση το φαγητό. Αυτό ήταν! Είναι έτοιμο! Σέρβιρε!

Bonus tip: Στο μούλιασμα των ρεβιθιών προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα, θα βοηθήσει να γίνουν πιο βραστερά!

Θερμίδες: Μια μερίδα ρεβίθια με κιμά, αποδίδει περίπου 480 θερμίδες (Kcal).

Καλή σας όρεξη!



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email