24Ιούλ

ιστορίες της Κουζίνας | Κέικ με κακάο, πορτοκάλι και γλάσο!

Υλικά που θα χρειαστείς:

1 φλ. ζάχαρη

1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 αυγά

1 & 3/4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

2 κ.σ. κακάο άγλυκο

2 κ.σ. γάλα

3 κ.σ. φρέσκος χυμό πορτοκαλιού

1 πορτοκάλι (ξύσμα)

Για το γλάσο:

1½ φλ. άχνη ζάχαρη

3 κ.σ. χυμός πορτοκάλι

Λίγη λιωμένη κουβερτούρα

Πώς να το φτιάξεις:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα (για περίπου 5′-6΄ λεπτά). Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας λίγο λίγο και σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε στο μείγμα και το αλεύρι. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Στο μισό μείγμα προσθέτουμε το κακάο και το γάλα και στο άλλο μισό προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν και τα δύο μείγματα. Σε φόρμα στρογγυλή 20-22 εκ. που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά, ρίχνουμε εναλλάξ κουταλιές και από τα 2 μείγματα και ανακατεύουμε στο τέλος με κουτάλι, να μπλεχτούν μεταξύ τους ώστε να έχουμε δίχρωμο αποτέλεσμα με γραμμώσεις. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, στην τελευταία σχάρα, για 25′-30′, ώσπου να ξεκολλάει το κέικ από τα τοιχώματα. Αφήνουμε να κρυώσει για 5΄ και το μεταφέρουμε σε πιατέλα ή σε σχάρα.

Για το γλάσο: Κοσκινίζουμε την άχνη σε ένα μπολ και λίγο λίγο ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να έχουμε ένα απαλό μεταξένιο γλάσο. Περιχύνουμε με το γλάσο το κρύο κέικ και προσθέτουμε και λίγη λιωμένη σοκολάτα (που έχει κρυώσει ελαφρά).

Καλή απόλαυση!

Θερμίδες: Ένα κομμάτι (50 γρ.) κέικ με κακάο και γλάσο αποδίδει 475 θερμίδες (kcal).

captcha

Share This Story, Choose Your Platform!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone