21Μαΐ

Διατροφικές οδηγίες για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης!

Καταναλώνετε γαλακτοκομικά προϊόνταχαμηλά σε λιπαρά– αλλά πλούσια σε ασβέστιο, βιταμίνη D και φώσφορο. Τέτοια προϊόντα είναι το γάλα, το γιαούρτι και το κίτρινο τυρί. Συστήνεται η καθημερινή κατανάλωση τους έως 2 ή 3 μερίδες την ημέρα. Μια μερίδα αυτών των προϊόντων αντιστοιχεί σε  1 γιαούρτι ή 1 ποτήρι γάλα ή 30 γρ. κίτρινο τυρί. Εάν είστε περισσότερο λάτρεις των γλυκών γεύσεων, προτιμήστε να καταναλώνετε επιδόρπια επίσης πλούσια σε ασβέστιο όπως είναι οι κρέμες, το ρυζόγαλο ή ακόμη και τα milkshakes. Πάντα να θυμάστε να επιλέγετε προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα ζάχαρης και λίπους!