17Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Κανελόνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας!

Καιρός είναι… για κανελόνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας και όχι… για βροχές! Επάνω που μπήκαμε σε καλοκαιρινό mood μας τα χάλασε! Εσύ όμως μην πτοείσαι από τα «τερτίπια» του καιρού και για να φτιάξει η διάθεσή σου μαγείρεψε αυτή την νόστιμη συνταγή και κάλεσε τους φίλους σου στο σπίτι για φαγητό! Συνόδευσέ τη με κρασί! Θα περάσεις τέλεια! Η ζωή είναι στιγμές! Ζήσε…

Υλικά που θα χρειαστείς:

Xυμό από 1/2 λεμόνι

1 1/2 κιλό σπανάκι

1 κύβο ζωμό βοδινού

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σέλινο

Aλάτι και πιπέρι

1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο

300 γρ. λαζάνια

500 γρ. χυμό τομάτας συμπυκνωμένο με βασιλικό

3 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα

200 γρ. καπνιστό ψιλοκομμένο ζαμπόν

200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Σκόρδο σε σκόνη

2 αυγά

400 γρ. ανθότυρο λιωμένο

Πώς να τα φτιάξεις:

Ρίξε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας: το χυμό τομάτας συμπυκνωμένο με βασιλικό, τον κύβο βοδινού, το χυμό μισού λεμονιού, 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μία πρέζα σκόνη σκόρδου, 2 φλιτζάνια σέλινο ψιλοκομμένο και τα βράζεις 20′ λεπτά περίπου. Άφησε τη σάλτσα στην άκρη. Καθάρισε και πλύνε το σπανάκι. Στη συνέχεια, ζεμάτισέ το και το αφήνεις να στραγγίξει. Το ψιλοκόβεις. Ρίξε τα λαζάνια να βράζουν σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και λίγο ελαιόλαδο. Τα σουρώνεις. Αναμιγνύεις το σπανάκι με το ανθότυρο, την παρμεζάνα (εκτός από 2 κουταλιές), την κεφαλογραβιέρα, το ζαμπόν, τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι. Παίρνεις ένα-ένα τα λαζάνια. Τα τοποθετείς σε επίπεδη επιφάνεια και βάζεις στη μία άκρη τους 2 κουταλιές από το μείγμα. Τυλίγεις τα λαζάνια σε ρολό σαν κανελόνια. Ρίξε τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτα σε πυρίμαχο σκεύος και επάνω στη σάλτσα τοποθέτησέ τα με την ένωση προς τα κάτω. Ρίξε επάνω στα κανελόνια την υπόλοιπη σάλτσα, πασπάλισε με το τυρί που κράτησες και τα ψήνεις 20′ λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 220° βαθμούς!

Καλή όρεξη!

Θερμίδες: Μια μερίδα (225 γρ.) κανελόνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας αποδίδουν 580 θερμίδες (kcal).

captcha

Share This Story, Choose Your Platform!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone