28Φεβ

ιστορίες της Κουζίνας | Σπανακόρυζο που θα το λατρέψεις!

Υλικά που θα χρειαστείς (για 4 άτομα):

500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
100 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κ.σ ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
2/3 φλ. ζεστό νερό
3 κ.σ φρέσκος ψιλοκομμένος άνηθος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς να το φτιάξεις:

Πλένεις σχολαστικά το σπανάκι πολλές φορές και άφησε το να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι. Τίναξε τα φύλλα για να φύγουν τα νερά και κόψε τα με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια. Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος σόταρε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια πρόσθεσε και το σπανάκι. Σόταρε για λίγα λεπτά ακόμη. Μόλις μαραθούν τα φύλλα ρίξε το λεμόνι, το νερό κι άφησε το να βράσει. Έπειτα πρόσθεσε το ρύζι και τον άνηθο. Σκέπασε και βράσε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10′ λεπτά ή έως ότου να μαλακώσει το ρύζι. Σέρβιρε.

Καλή όρεξη!

Θερμίδες: 1 μερίδα σπανακόρυζο αποδίδει 230 θερμίδες (Kcal).