23Ιούλ

Στις καυτερές πιπεριές το «μυστικό» για την απώλεια των περιττών κιλών!

Οι πιπεριές είναι από τις τροφές που σας βοηθούν να κάψετε το λίπος!

Η καψαϊκίνη, βασικό συστατικό των κόκκινων πιπεριών (τσίλι), αποτελεί δραστική ουσία η οποία ευθύνεται για τη διάλυση του λίπους και την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Αυτός είναι και ο λόγος που οι πιπεριές δίνουν την αίσθηση ότι «καίνε». Οι πικάντικες πιπεριές, χαμπανέρος και ζαλαπένιος, φαίνεται να είναι πλούσιες σε καψαϊκίνη.

Η καψαϊκίνη αυξάνει τα επίπεδα της επινεφρίνης, η οποία ορμόνη επιταχύνει τη χρήση του λίπους και αυξάνει το μεταβολισμό. Μελέτες ωστόσο υποστηρίζουν ότι στα άτομα που κατανάλωναν πιπεριές σε τακτά χρονικά διαστήματα παρατηρήθηκε μικρή απώλεια βάρους. Όπως έχει επίσης αποδειχθεί όσοι τρώνε πικάντικα φαγητά, τείνουν να καταναλώνουν μικρότερες μερίδες.



 

 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email