01Απρ

ιστορίες της Κουζίνας │ Ελαφρύ cheesecake με γιαούρτι!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 6 μερίδες):

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

Χυμό ενός λεμονιού

1 πακέτο τριμμένα μπισκότα, τύπου digestive

Φρούτα του δάσους, για γαρνίρισμα

Πως να το φτιάξετε:

  1. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό του λεμονιού σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Στη συνέχεια αφού έχουμε κάνει μία λεπτή στρώση με τα μισά τριμμένα μπισκότα, σερβίρουμε το μείγμα σε μπολ και το γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα.
  3. Το αφήνουμε για περισσότερες από δυο ώρες στο ψυγείο για να παγώσει και να δέσει.
  4. Γαρνίρουμε με κόκκινα φρούτα του δάσους και απολαμβάνουμε.

Θερμίδες: Ένα κομμάτι cheesecake με γιαούρτι αποδίδει 275 θερμίδες (Kcal).

Καλή επιτυχία!

 

Ιωάννης Ζούμπουλας | Chef

ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ-ΤΑΞΙΔΕΥΩ-ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ: Αγαπώ να μαγειρεύω με την «καρδιά» μου για τους φίλους μου! Ταξιδεύω συχνά, γιατί «παθιάζομαι» να ανακαλύπτω νέες γεύσεις, αρώματα, κουλτούρες, τεχνικές και τρόπους «παντρέματος» των υλικών. Και… Επειδή δεν είμαι «μοναχοφάης», θέλω να μοιραστώ όλες μου τις εμπειρίες, μαζί σας! Γιατί στην μαγειρική… Μυστικά δεν «χωράνε»!!!

 

Επικοινώνησε μαζί μου! Γράψε το σχόλιο σου, πες μου την γνώμη σου, για να αρχίσει η κουβέντα! Παρακαλώ όμως, τα κείμενα να μην έχουν περιεχόμενο το οποίο παραβιάζει τους κανόνες της ιστοσελίδας, ιδίως υβριστικό, ρατσιστικό και παράνομο! Τα λέμε…