17Δεκ

ιστορίες της Κουζίνας | Οι Κουραμπιέδες της “Ναυσικάς”

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 2 κιλά):

1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
600 γρ. βούτυρο γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη άχνη
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο
200 γρ. αμύγδαλα, λευκά, χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Πώς να τους φτιάξετε:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τα 200 γραμμ. ζάχαρη άχνη για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και το μείγμα να γίνει υδαρές. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αρκετά σφιχτή ζύμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς με διάμετρο 3 εκ. και τους ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφού κρυώσουν πολύ καλά, τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Ευχαριστώ την Κα Ναυσικά για την συνταγή! Γι’αυτό φέρουν το όνομα της στον τίτλο!

Καλή επιτυχία & Καλά Χριστούγεννα!