17Νοέ

Fitball και διασκεδάστε!

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία ασκήσεων, κατάλληλων για όλα τα επίπεδα εκγύμνασης, τόσο από τους αγύμναστους και υπέρβαρους όσο κι από εκείνους που γυμνάζονται συστηματικά.

Επιτρέπει την εκγύμναση όλων των μυϊκών ομάδων ενώ ταυτόχρονα γυμνάζει συνεχώς του μυς που συμβάλλουν στη σωστή στάση του σώματος. Έτσι, μπορείτε να επικεντρωθείτε στην ενδυνάμωση και γράμμωση συγκεκριμένων περιοχών του σώματος και να αποκτήσετε ένα πιο αδύνατο και πιο νεανικό σώμα.

Βελτιώνει τη στάση του σώματός σας και ενδυναμώνει τους κοιλιακούς σας μυς και τους ραχιαίους. Ασκώντας συνεχώς τους εγκάρσιους κοιλιακούς που στηρίζουν την σπονδυλική στήλη, αυξάνεται η συνολική δύναμη του κορμού.

Αυξάνει την ευλυγισία. Όσοι ορισμένοι μύες διατείνονται κατά τη διάρκεια μιας άσκησης, ορισμένοι άλλοι συμβάλλουν στη σταθεροποίηση και της ισορροπία σας πάνω στην μπάλα.

Σας προσφέρει στήριξη και σας επιτρέπει να εκτελείτε ασκήσεις που δεν μπορούσατε να εκτελέσετε στο παρελθόν λόγω ενοχλήσεων ή αδυναμίας. Έτσι ενεργοποιεί τους μυς που δε χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων μας.

Όταν κάθεστε πάνω στην μπάλα τα γόνατά σας πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο ύψος με τους γοφούς σας ή λίγο χαμηλότερα και να σχηματίζουν ορθή γωνία. Τα πέλματα των ποδιών σας να πατάτε στο πάτωμα.

Αν είστε υπέρβαροι, αγύμναστοι ή μετά τα 40 επιλέξτε μία μεγάλη μπάλα, η οποία όμως δε θα είναι εντελώς φουσκωμένη.

Είναι πολύ διασκεδαστική και θα σας κάνει να γελάσετε! Όταν εκτελείται ελεγχόμενα, συμβάλλει στην αύξηση της κινητικότητας των μεσοσπονδύλιων δίσκων και βελτιώνει τον συγχρονισμό σας.

Καθίστε πάνω στην μπάλα με την πλάτη σας ίσια. Βάλτε τα χέρια στο πλάι και αναπηδήστε πάνω στην μπάλα. Κάντε 8 – 10 φορές από 2 σετ. Είναι καλή άσκηση για προθέρμανση.

 

Γιώργος Κουρλιάς

Fitness & Personal Trainer

Επιστημονικός Συνεργάτης Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]

    Το όνομά σας (απαραίτητο)

    Το email σας (απαραίτητο)

    Τίτλος άρθρου (απαραίτητο)

    Το μήνυμά σας

    Εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στα δεξιά captcha