17Νοέ

Γνώριζες ότι… η βιταμίνη D προφυλάσσει από καρδιακά επεισόδια;

Η αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης D στο αίμα μπορεί να μειώσει δραματικά τον κίνδυνο δημιουργίας καρδιακού επεισοδίου σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Καρδιολογικού Ινστιτούτου του Σωλτ Λέικ Σίτυ της Ατλάντα, και παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Καρδιολογικού Κολεγίου της Ατλάντα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν ιατρικά ιστορικά και περιπτώσεις σε παραπάνω από 9,000 ασθενείς στους οποίους είχε διαγνωστεί ανεπάρκεια βιταμίνης D στον οργανισμό τους. Μετά από χορήγηση της βιταμίνης, βρήκαν πως στο 50% των ασθενών υπήρξε αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης στον οργανισμό τους.

Επιπλέον, σε ένα δεύτερο τεστ, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 30 νανογραμμάρια/ml. των επιπέδων της βιταμίνης D. Αξίζει να σημειωθεί πως τα καρδιακά επεισόδια μειώθηκαν σημαντικά στο γκρουπ που ήταν υπό τη συνεχή χορήγηση βιταμίνης D.

Το ανθρώπινο σώμα συνθέτει φυσιολογικά βιταμίνη D μέσω της έκθεσης στον ήλιο. Εννοώντας έκθεση στον ήλιο μιλάμε πάντα για τη φυσιολογική έκθεση και όχι την ηλιοθεραπεία στη θάλασσα το καλοκαίρι.

Τα χαμηλά επίπεδα συγκέντρωσης της συγκεκριμένης βιταμίνης στον οργανισμό μας συνδέονται με αδύναμα οστά. Επιπλέον, ο οργανισμός γίνεται ευάλωτος σε μολύνσεις, δημιουργείται καρκίνος και αυξάνεται ο κίνδυνος λοιμώξεων του ανοσοποιητικού.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]