31Οκτ

Πρωινό “Ομελέτα Saturday Fever”

Για 6 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

Υλικά

4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες κομμένες σε φέτες
ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξερός βασιλικός
1 κουταλάκι ρίγανη τριμμένη
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
10 ασπράδια
3 κουταλιές γάλα εβαπορέ light
4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αφαιρείται από τις ντομάτες τους πολλούς σπόρους και τις στραγγίζετε λίγο. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί 22 εκατοστών περίπου και στρώνετε τον πάτο του με τις ντομάτες. Τις πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, ρίγανη, ζάχαρη και το υπόλοιπο λαδάκι και ψήνετε τις ντομάτες μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.

2. Χτυπάτε τα ασπράδια με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, την παρμεζάνα και τα ρίχνετε πάνω στις ντομάτες. Ψήνετε την ομελέτα 25 λεπτά περίπου. Πέντε λεπτά πριν την βγάλετε από το φούρνο, τη βάζετε κάτω από ζεστό γκριλ να γκρατιναριστεί στην επιφάνεια. Τη σερβίρετε κομμένη σε φέτες.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]