Μπρόκολο ογκρατέν
Για 4 άτομα
Υλικά
1 κιλό μπρόκολο σε φουντίτσες
3 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
½ λίτρο γάλα light
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
150 γρ. τριμμένο τυρί light
Λίγο αλάτι,
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βράζουμε λίγο το μπρόκολο, το κόβουμε σε μικρές φουντίτσες και το στρώνουμε σ’ ένα πυρέξ. Ετοιμάζουμε μια light μπεσαμέλ: βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις πήξει ελαφρώς προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και στρώνουμε την μπεσαμέλ πάνω από το μπρόκολο. Πασπαλίζουμε από πάνω με το τριμμένο τυρί. Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο και το ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media