02Οκτ

φουντ Μπλόγκερ │ Το κόκκινο κρασί cabernet, η μαύρη σοκολάτα & τα μήλα δρουν ενάντια στη δημιουργία καρκίνου & της νόσου του Αλτσχάϊμερ

ΝΑ ΛΟΛΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ…ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ…..ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα ή περισσότερα μήλα την ημέρα μας προστατεύουν και δρουν ενάντια στη δημιουργία καρκίνου του παχέος εντέρου και της νόσου του Αλτσχάϊμερ. Το Αλτσχάϊμερ είναι μια νόσος που καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα του ανθρώπου. Εκατομμύρια συνάνθρωποι μας ανά τον κόσμο ταλαιπωρούνται από τη νόσο αυτή που προκαλεί απώλεια μνήμης.

Η χημική ουσία quercetin που περιέχουν τα μήλα δείχνει να έχει πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση στα εγκεφαλικά κύτταρα. Η χημική ουσία quercetin ίσως είναι η καλύτερη πηγή για να διατηρήσουμε ζωντανή τη λειτουργία του εγκεφάλου και την μνήμη μας δυνατή. Άλλωστε, οι αναμνήσεις είναι αυτές που μας κρατάνε ζωντανούς.

Να τρώτε το μήλο με τη φλούδα του

Βρέθηκε ακόμα ότι η φλούδα των κόκκινων μήλων είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου με αποτέλεσμα την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και άμεση πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Η σωστή διατροφή είναι η καλύτερη πρόληψη για τις κακοήθεις παθήσεις

Το κόκκινο κρασί και η μαύρη σοκολάτα είναι το ίδιο πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και προστατεύουν από τον καρκίνο.

Μάθετε να τρώτε υγιεινά!

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]