23Μαΐ

Νευρική συνήθεια Νο 7: Το μάσημα των μολυβιών

Συνήθεια: το στόμα αποτελεί ένα από τα βασικότερα και κύρια κανάλια μεταφοράς μικροβίων τα οποία εισέρχονται στο σώμα μας. Φυσικά όσοι μασούν μολύβια, στυλό και άλλα αντικείμενα, όλα τους υπερφορτωμένα με εκατομμύρια μικρόβια, μεταφέρουν βλαβερούς μικροοργανισμούς οι οποίοι καταλήγουν στο στόμα.

Αποτέλεσμα: Περίπου 60,000 τύποι μικροβίων είναι καταγεγραμμένοι με μόνο το 1% και 2% να είναι παθογόνοι ικανοί να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στον ανθρώπινο οργανισμό. Εάν τα πιο δραστικά μικρόβια συσσωρευτούν πάνω στο καπάκι του στυλό, για παράδειγμα, το οποίο έχουν δανειστεί και χρησιμοποιήσει πολλοί συνάδελφοι ή μέλη της οικογένειας σας, είστε άτυχοι! Φανταστείτε πόσα μικρόβια έχουν μεταφερθεί από το πληκτρολόγιο, τα πόμολα στις πόρτες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τη συσκευή τηλεφώνου κτλ. Αυτό μπορεί να εμφανίσει οξεία γαστρεντερίτιδα. Κάποια μικρόβια είναι δυνατόν να επιζήσουν πάνω στα αντικείμενα για πολλές μέρες.

Να πλένετε συχνά και καλά τα χέρια σας έτσι ώστε να μην μεταφέρετε παθογόνους ιούς και μικρόβια από μολυσμένα αντικείμενα με τα οποία έχετε έρθει σε επαφή. Εάν πάλι αυτή η συνήθεια είναι δύσκολη να αντιμετωπιστεί προσπαθήστε να πίνετε κάτι, ένα ρόφημα όπως τσάι που είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες παρά να μασάτε τα στυλό σας!

 

liakopΕυαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]