11Μαρ

φουντ Μπλόγκερ │ H παπάγια βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας

Η παπάγια είναι ένα γλυκύτατο τροπικό φρούτο με μαλακή κόκκινη σάρκα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, C και ασβέστιο. Η τακτική κατανάλωση παπάγιας είναι μια καλή πηγή πρόσληψης αυτών των βιταμινών που είναι απαραίτητες για την καλή υγεία του οργανισμού.

Επίσης, η παπάγια είναι μια καλή πηγή Β-καροτίνης, η οποία δρα προληπτικά ενάντια στη δημιουργία των ελεύθερων ριζών. Έχει περισσότερο Β-καροτένιο σε σύγκριση με άλλα φρούτα. Η ουσία αυτή είναι παρόμοια με αυτή που βρίσκεται στα καρότα, παντζάρια, και στα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Η καροτίνη στα φρούτα και στα λαχανικά μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό μας. Η πράσινη παπάγια χρησιμοποιείται ως λαχανικό. Δεν περιέχει καροτίνη, αλλά έχει όλα τα άλλα θρεπτικά συστατικά. 100 γρ ώριμης παπάγιας περιέχει μόνο 32 kcal (θερμίδες). Η χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες την καθιστούν πρώτη στις προτιμήσεις των ατόμων που προσέχουν την διατροφή τους.

Η παπάγια είναι καλή για την υγεία του δέρματος και του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, περιέχει πολλά είδη ενζύμων όπως την παπαΐνη, μία ουσία που βοηθά στην ομαλή πέψη των πρωτεϊνών και έχει ανακουφιστικές ιδιότητες. Η παπαΐνη συναντάται επίσης και στα άγουρα φρούτα. Η παπάγια συνιστάται και για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας.

Σχετικά:
Το παντζάρι διευκολύνει την πεπτική λειτουργία

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος / Ιδρυτής Light Life