10Μαρ

Φράουλες & Μάνγκο: Ενέργεια στο φουλ

Θα χρειαστείτε:
10 κρύες φράουλες
1/4 μάνγκο μεσαίου μεγέθους
2 καρότα
λίγο κόκκινο πιπέρι

Βάλτε τα καρότα στον αποχυμωτή και κόψτε σε κομματάκια τις φράουλες και το μάνγκο. Βάλτε τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να λιώσουν. Προσθέστε τον χυμό του καρότου μαζί με το πιπέρι και αναμείξτε σε μέτρια ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα περίπου.

Θρεπτική αξία:
Οι φράουλες είναι πλούσιες σε Βιταμίνες Β και C, σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο και τανίνες. Με τα αντιοξειδωτικά τους στοιχεία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και αποβάλλουν τις τοξίνες από τον οργανισμό. Τα μάνγκο είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες Β, A, C, E, πολυφαινόλες, τανίνες και “καλά” λιπαρά ωμέγα Ω3 και Ω6. Τα καρότα χρησιμοποιούνταν για φαρμακευτικούς σκοπούς στην Αρχαία Ελλάδα χάρη στην λειτουργία της β-καροτίνης που μετατρέπεται στον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α και δρα αντιοξειδωτικά βοηθώντας την όραση.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος / Ιδρυτής Light Life

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email