Φράουλες & Μάνγκο: Ενέργεια στο φουλ
Θα χρειαστείτε:
10 κρύες φράουλες
1/4 μάνγκο μεσαίου μεγέθους
2 καρότα
λίγο κόκκινο πιπέρι
Βάλτε τα καρότα στον αποχυμωτή και κόψτε σε κομματάκια τις φράουλες και το μάνγκο. Βάλτε τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να λιώσουν. Προσθέστε τον χυμό του καρότου μαζί με το πιπέρι και αναμείξτε σε μέτρια ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα περίπου.
Θρεπτική αξία:
Οι φράουλες είναι πλούσιες σε Βιταμίνες Β και C, σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο και τανίνες. Με τα αντιοξειδωτικά τους στοιχεία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και αποβάλλουν τις τοξίνες από τον οργανισμό. Τα μάνγκο είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες Β, A, C, E, πολυφαινόλες, τανίνες και “καλά” λιπαρά ωμέγα Ω3 και Ω6. Τα καρότα χρησιμοποιούνταν για φαρμακευτικούς σκοπούς στην Αρχαία Ελλάδα χάρη στην λειτουργία της β-καροτίνης που μετατρέπεται στον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α και δρα αντιοξειδωτικά βοηθώντας την όραση.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος / Ιδρυτής Light Life
Social media