10Μαρ

Υπολογίστε με σωστό και ασφαλή τρόπο την καθημερινή πρόσληψη λίπους

Πως μπορώ να υπολογίσω σωστά πόσο λίπος είναι καλό σε καθημερινή βάση;

Το ποσοστό λίπους που θα πρέπει να καταναλώνεται σε ημερήσια βάση δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 30% της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων. Το δε κατεργασμένο λίπος δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 10% του παραπάνω ποσοστού (των 30%).

Το ποσό του λίπους και του κατεργασμένου λίπους το οποίο καταναλώνεται εξαρτάται από τις τροφές που επιλέγετε να καταναλώσετε και το ποσοστό λίπους που περιέχουν αυτές. Ζητήστε την πολύτιμη συμβολή ενός διαιτολόγου-διατροφολόγου ο οποίος θα σας βοηθήσει να μάθετε καλύτερα τις ανάγκες του σώματός σας και τον σωστό τρόπο να μην ξεπερνάτε τα όρια της υγείας σας με εξαντλητικές ανώφελες δίαιτες-αστραπή.

Πια υπάρχουν πάρα πολλά σύγχρονα μηχανήματα διαθέσιμα στην υπηρεσία μας τα οποία βοηθούν με σιγουριά και εγκυρότητα να προσδιορίσουμε το ποσοστό λίπους στο σώμα μας καθώς και την πρόσληψη της ελάχιστης ποσότητας λίπους σε καθημερινή βάση σύμφωνα με τις προσωπικές διατροφικές μας ανάγκες. Επίσης, η προσεκτική ανάγνωση των ετικετών πίσω από κάθε τρόφιμο είναι μια καλή αρχή να καθορίζουμε με ασφάλεια την ποσότητα λίπους που περιέχει το κάθε τρόφιμο πριν το βάλουμε στο καλάθι.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος / Ιδρυτής Light Life