10Μαρ

Η πρωτεΐνη μειώνει το κοιλιακό λίπος

Καναδοί ερευνητές διεξήγαγαν έρευνα, όπου μελέτησαν την επίδραση που έχει η αλλαγή της διατροφή στο κοιλιακό λίπος. Παρατηρήθηκε ότι όταν αντικαθιστούν υδατάνθρακες με ίδια ποσότητα πρωτεΐνης, η αναλογία μέσης-γοφών (αν βγαίνει πάνω από 1 η διαίρεση της περιφέρειας της μέσης με την περιφέρεια των γοφών, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης πολλών ασθενειών) μειώθηκε. Το κάπνισμα αυξάνει αυτήν την αναλογία. Ωστόσο οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτό δεν σημαίνει ελεύθερη κατανάλωση πρωτεΐνης. Η διαφορά ήταν αύξηση 1,6% της συνολικής πρωτεΐνης. Αναφέρουν ότι μικρές αυξήσεις σε πρωτεΐνη μπορούν να έχουν την αναμενομένη μείωση της αναλογίας μέσης-γοφών.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος / Ιδρυτής Light Life