10Μαρ

φουντ Μπλόγκερ │ Διατροφικές πηγές ασβεστίου

Υπάρχουν άτομα που δυσκολεύονται να ανεχθούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα και ίσως είναι αναγκαίο γι’ αυτούς να λαμβάνουν συμπληρώματα ασβεστίου, αφού είναι πολύ δύσκολο (χωρίς την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων) να καταναλώνουν ημερησίως ένα γραμμάριο ασβεστίου. Εκτός από το ασβέστιο, τα γαλακτοκομικά παρέχουν βιταμίνη D, φώσφορο και πρωτεΐνες απαραίτητες για τη δημιουργία γερών οστών.

300 mg Ασβεστίου εμπεριέχονται σε:

  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα (240 ml) ή σε
  • 1 γιαούρτι – (200 γρ.) ή σε
  • 30γρ. παρμεζάνα ή σε
  • 60 γρ. τυρί φέτα ή σε
  • 7 μικρές σαρδέλες ή σε
  • 5 φλυτζάνια του τσαγιού μπρόκολο βρασμένο ή σε
  • 1 1/3 φλυτζάνι του τσαγιού σπανάκι βρασμένο ή σε
  • 3 ½ φλυτζάνι του τσαγιού μπρόκολο βρασμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σπόρους σουσαμιού

 

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος / Ιδρυτής Light Life